Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се обърна към обхванатата от размирици

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се обърна към обхванатата от размирици
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан обеща твърд отговор на размириците

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се обърна към обхванатата от безредици централноазиатска страна, като обеща " корав " отговор на всеобщите протести срещу новогодишното повишение на цените на горивата, осведоми " Франс прес ".

" Като президент съм задължен да пазя безопасността и мира на нашите жители, да се безпокоя за целостта на Казахстан ", посочи той на съветски език по казахстанската телевизия, добавяйки, че възнамерявал " да работи допустимо най-твърдо ".

По-рано беш обявено, че интернетът в страната е бил изключен, евентуално в опит на държавното управление да ограничи отразяването на ескалиращите антиправителствени митинги. 

Протестите са рядко предизвикателство за властническото държавно управление на Казахстан, отбелязва " Ройтерс ". 

Държавното управление на Казахстан толерира малко същинска съпротива и е упреквано в заглушаване на самостоятелни гласове и медии.

По-рано през днешния ден протестиращи нахлуха в постройката на кмета в най-големия град в страната Алмати и наподобява са завзели контрола над обекта.

По-рано през днешния ден казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев разгласи изключително състояние в столицата Нур Султан. Казахстанският президент към този момент разгласи изключително състояние и в най-големия град в страната - Алмати, и района, както и в западната Мангистауска област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР